10/24/2017

Zgodnie z tłumaczeniem przeglądarki chrome: Instytut Historii Człowieka, Bensheim






Dwie rzeczy. Miałam już dość prostych kątów, nadal nie dość prostoty. Miałam dość regałów i łóżek nie dość stołów. Tego czego nie dość mam wystarczająco w sali seminaryjnej - piwnicy Instytutu Naukowego w Bensheim. Po kilku słonecznych dniach jesieni pora się schować do podziemi i jak miś prze bytować w przyjemnych okolicznościach zimę oraz nabić kabzę koncernom farmaceutycznym nabywając witaminę D by nie nabyć zamiast tego depresji. Stół. Co nam pozostaje gdy pogoda zniechęcająca wygania z podwórka do wnętrza, tu nawet dosłownie wnętrza ziemi? Usiąść przy stole z rodziną i przyjaciółmi (spójnik i wcale nie znaczy, że przyjaciele rodziną nie mogą być i vice versa) może nawet kontrahentami, współpracownikami oraz innymi i porozmawiać i porozmawiać i porozmawiać, jak to się zwykło robić między ludźmi. Nie zapominając przy tym rzecz jasna i dla porządku o jedzeniu. 

Projekt: Baumhauer Architekten
Zdjęcia: Jan Bitter

1 komentarz:

  1. Instytut Designu w Kielcach ma podobne wnętrza m.in galerię. Nie do zamieszkania, ale wnętrza są wyjątkowe! :)

    OdpowiedzUsuń